
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران در بیانیه وزارت اطلاعات آمده است :
بسم الله الرحمن الرحیم
سربازان گمنام امام زمان (عج) با توکل به درگاه احدیت و با توسل به معصومین (سلام الله علیهم) به عهدی که با خدای خویش و با دانشمندان شهید هسته ای کشور بسته اند و به قولی که به پیشوای معظم خویش (مدظله العالی) و به ملت سرافراز ایران اسلامی داده اند، وفادارانه عمل کردند، تلاش ها و مجاهدت ها به عمل آوردند، خط مقدم دشمن صهیونیستی را درنوردیدند و نقبی اطلاعاتی به دژ دژخیمان صهیونیستی حفر کردند و به موفقیت بزرگی نایل آمدند.
سلسله عملیات سنگین و همه جانبه ی اطلاعاتی که پس از وقوع اولین ترور هسته ای آغاز شده بود، با ترور های بعدی هرچه شدیدتر و گسترده تر و متحورانه تر استمرار یافت تا با حصول اشراف اطلاعاتی بر تعدادی از پایگاه ها و ایستگاه های اطلاعاتی و عملیاتی رژیم صهیونیستی و با گستراندن تور اطلاعاتی برآنها به شناسایی عده ای از افسران اطلاعاتی رژیم جعلی حاکم بر سرزمین های اشغالی و تروریست های مزدور آنها انجامید و با تعقیب و مراقبت های شبانه روزی و ره گیری سوژه ها و سرنخ ها درداخل و خارج از کشور، نهایتاً عوامل اصلی ترور شهید شهریاری ، شهید احمدی روشن و شهید قشقایی شناسایی شده و طی سلسله عملیات برق آسا و مقتدرانه در مناطق مختلف دستگیر شده و به بازداشت گاه ها منتقل گردیدند.
سربازان گمنام امام زمان(عج) ضمن شکرگزاری خالصانه به درگاه الهی و با عرض تبریک برای این موفقیت به ملت شریف ایران، به ویژه به خانواده های محترم، معزز و داغدار شهیدان هسته ای کشور مجددا به تعهد کامل خویش نسبت به عهدی که بسته اند تأکید نموده و اصرار دارند علاوه بر تروریست های مورد اشاره، قطعا تا تنبیه کلیه آمرین و مسببین جنایت کار صهیونیست از پای نخواهند نشست.
وزارت اطلاعات ضمن تشکر صمیمانه از همکاری بی شائبه قوه قضائیه، به استحضار ملت بزرگوار ایران می رساند که در روزهای آینده و به محض برطرف شدن برخی ملاحضات امنیتی و حفاظتی، اطلاع رسانی بیشتری پیرامون ابعاد مختلف این عملیات بزرگ صورت خواهد داد.
روابط عمومی وزارت اطلاعات
خبرگزاری فارس: 24 رجب سال هفتم هجری، نگاه سپاه اسلام به خیبر دوخته شده و علی(ع) روانه میدان کارزار است؛ پیامبر در حالی که او را نظاره میکند، میگوید: اللهم اخذت من عبیدة یوم بدر و حمزة یوم احد، فاحفظ لی علیا.

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، در 24 ماه رجب سال هفتم هجری، حادثهای رقم خورد که بار دیگر حقانیت امیرالمومنان علی علیهالسلام را بر همگان اثبات کرد، فتح قلعه مستحکم خیبر آن هم به دست توانمند مردی الهی که شیعه به آن مینازد، درباره وادی خیبر گفته شده است، جلگه وسیع حاصلخیزی در شمال مدینه به فاصله سی و دو فرسنگی آن است که پیش از بعثت پیامبر، ملت یهود دژهای هفتگانه محکمی در آن ساخته بودند که آمار جمعیت آنها بالغ بر بیست هزار بود.
![]() |
پیمان شکنی یهود خیبر در جنگ احزاب و نیز دعوت از سلاطین ممالک علیه اسلام، پیامبر را بر آن داشت که این کانون خطر را برچیند، بنابراین در سال هفتم هجری فرمان داد که مسلمانان برای تسخیر آخرین مراکز یهود آماده شوند و فرمود: «فقط کسانی افتخار شرکت در این نبرد را دارند که در صلح «حدیبیه» حضور داشتهاند». پیامبر «غیله لیثی» را جانشین خود در مدینه قرار داد و پرچم سفیدی به دست امیرالمؤمنین (ع) داد و فرمان حرکت صادر کرد.
در زیر به برخی از اتفاقات مهم غزوه خیبر اشاره میشود:
*پیامبر بزرگوار اسلام با هزار و ششصد سرباز که دویست سواره نظام در میان آنان بود، به سوی خیبر حرکت کرد.
![]() |
*ناعم، قموص، کتیبه، نسطاة، شق، وطیح و سلالم نام دژهای هفتگانه «خیبر» است، دژ «ناعم» نخستین دژی بود که در غزوه خیبر به دست ارتش اسلام افتاد، پس از آن سربازان متوجه قلعه «قموص» -ریاست آن با «ابن ابی الحقیق» بود- شدند، در فتح این قلعه «صفیه»، دختر «حیی بن اخطب» که بعدها در ردیف زنان پیامبر قرار گرفت، اسیر شد.
دعایی که پیامبر در حق علی کرد
![]() |
*مسلمانان در تسخیر دژهای دیگر با مشکل روبرو شدند، با اینکه پیامبر برخی از افراد شاخص را به فرماندهی سپاه برای فتح قلعه مامور کرد، آنها نتوانستند در ماموریت محوله موفق شوند، تا اینکه حضرت رسول اکرم(ص) فرمود: «لأعطینّ الرایة غداً رجلاً یحب اللهَ و رسولَه و یحبه اللهُ و رسولُه، یفتح اللهُ علی یدیه، لیس بفرّار»؛ «پرچم را فردا به دست کسی میدهم که خدا و پیامبرش را دوست دارد و خدا و پیامبرش او را دوست میدارند، خداوند این دژ را به دست او میگشاید، او مردی است که هرگز پشت به دشمن نکرده و از صحنه نبرد فرار نمیکند».
* صبح روز بعد پیغمبر فرمود: علی (ع) را بیاورید، گفتند علی به درد چشم گرفتار است، چون علی (ع) آمد، پیامبر دستی بر دیدگان او کشید و درد چشم وی (ع) را شفا بخشید و دستور حرکت داد.
![]() |
*هنگامی که آن شهسوار، فداکارانه رو به دشمن نابکار رفت، حضرت رسول (ص) دستها را با حالت ارتعاشی به آسمان بلند کرد، خداوند را مخاطب ساخته و فرمود: «اللهم اخذت من عبیدة یوم بدر و حمزة یوم احد، فاحفظ لی علیا»
*زمانی که امیر مؤمنان (ع)از ناحیه پیامیر مأموریت یافت، دژهای «وطیح» و «سلالم» را بگشاید، زره محکمی را بر تن کرد و شمشیر مخصوص خود «ذو الفقار»را حمایل کرد و «هروله»کنان و با شهامت خاصی که شایسته قهرمانان ویژه میدانهای جنگی است، به سوی دژ حرکت کرد و پرچم اسلام را که پیامبر به دست او داده بود، در نزدیکی خیبر بر زمین نصب کرد، در این لحظه، در قلعه باز شد و پهلوانان یهود از آن بیرون ریختند.
رجز خوانی علی در خیبر
* حارث، رزمآور مغرور یهودی که نعرههایش به هنگام نبرد، لرزه بر اندامها میافکند، با ضربت سهمگین علی (ع) بر خاک افتاد و مرحَب که کسی توان رویارویی با او را نداشت، با شمشیر مولا دو نیم شد.
*مرگ برادر، مرحب را سخت غمگین و متأثر ساخت، او برای گرفتن انتقام برادر در حالیکه غرق سلاح بود و زره یمانی بر تن و کلاهی که از سنگ مخصوص تراشیده شده بود، بر سر گذارده و کلاه خود را روی آن قرار داده بود، جلو آمد و بر سم قهرمانان عرب اشعار را به عنوان رجز میخواند:
قد علمت خیبر انی مرحب شاکی السلاح بطل مجرب
در و دیوار خیبر گواهی میدهد که من مرحبم، قهرمانی کار آزموده و مجهز با سلاح جنگی هستم.
ان غلب الدهر فانی اغلب و القرن عندی بالدماء مخضب
اگر روزگار پیروز است، من نیز پیروزم، قهرمانانی که در صحنههای جنگ با من روبرو میشوند، با خون خویشتن رنگین میشوند.
![]() |
*علی نیز رجزی در برابر او سرود و شخصیت نظامی و نیروی بازوان خود را به رخ دشمنکشید و چنین گفت:
انا الذی سمتنی امی حیدرة ضرغام آجام و لیث قسورة
من همان کسی هستم که مادرم مرا حیدر (شیر) خواند، مرد دلاور و شیر بیشهها هستم
عبل الذراعین غلیظ القصرة کلیث غابات کریه المنظرة
بازوان قوی و گردن نیرومند دارم، در میدان نبرد مانند شیر بیشهها صاحبمنظری مهیب هستم
دری که با نیروی الهی باز شد
*در اثنای نبرد چون سپر از دست امام علی افتاد، در خیبر را از جا بر کند و از آن به عنوان سپر استفاده کرد، پس از آنکه آن را امیرالمومنین در را به روی زمین گذاشت، هشت نفر از نیرومندترین سربازان اسلام از جمله ابو رافع، سعی کردند که در را از این رو به آن رو کنند، نتوانستند، یعقوبی، در «تاریخ» خود درباره اندازه در مینویسد: در قلعه از سنگ و طول آن چهار ذرع و پهنای آن دو ذرع بود.
* امیرالمؤمنین (ع) در پاسخ شخصی که از کندن در پرسیده بود، چنین فرمود: «ما قلعتها بقوة بشریة و لکن قلعتها بقوة الهیة و نفس بلقاء ربها مطمئنة رضیة»؛ «من هرگز آن در را با نیروی بشری از جای نکندم، بلکه در پرتو نیروی خداداد و با ایمانی راسخ به روز باز پسین، این کار را انجام دادم.»
* شیخ مفید در «ارشاد» صفحه 59 به سند خاصی از امام علی علیهالسلام سرگذشت کندن در خیبر را چنین نقل میکند: «من در خیبر را کنده به جای سپر به کار بردم و پس از پایان نبرد آن را مانند پل بر روی خندقی که یهودان کنده بودند، قرار دادم، سپس آن را میان خندق پرتاب کردم، مردیپرسید، آیا سنگینی آنرا احساس کردی، فرمود، به همان اندازه از سنگینی که از سپر خود احساس میکردم».
![]() |
پیامبر به کدام حادثه خرسند شود، فتح خیبر به دست علی یا بازگشت جعفر
* پیش از آنکه پیامبر عازم خیبر شود، «عمرو بن امیه»را به دربار نجاشی فرستاده بود تا زمینه حرکت کلیه مسلمانان مقیم حبشه را فراهم آورد، نجاشی دو کشتی برای حرکت آنها ترتیب داد و کشتی مهاجران در سواحل نزدیک مدینه لنگر انداخت، مسلمانان آگاه شدند که پیامبر رهسپار سرزمین خیبر شده، آنان بیدرنگ، به سرزمین خیبر آمدند، مسافران حبشه موقعی رسیدند که مسلمانان تمام دژها را فتح کرده بودند، پیامبر اکرم (ص) 16 قدم به استقبال جعفر بن ابیطالب رفت و پیشانی او را بوسید و فرمود: «بایهما اشد سرورا؟بقدومک یا جعفر ام بفتح الله علی اخیک خیبر»؛ «نمیدانم به کدام بیشتر خوشحال شوم از اینکه پس از سالیان درازی، موفق به ملاقات شما شدم، یا از اینکه خداوند به وسیله برادر تو علی(ع) دژهای یهود را به روی ما گشود؟»، سپس فرمود: «میخواهم امروز به تو چیزی را هدیه کنم»، نماز مخصوصی را که بعدها به نام نماز جعفر طیار معروف شد، به جعفر تعلیم داد.
*تلفات مسلمانان در این نبرد از 20 نفر تجاوز نکرد، ولی تلفات یهودان زیادتر بود و 93 نفر از آنها در تاریخ اسم برده شده است.
خبرگزاری فارس: مرحوم آیت الله حق شناس با اشاره به اینکه حب اهلبیت (ع) بدون عمل ثمری ندارد، بیان داشت: ماه رجب است، یک تکان به خودت بده! تصمیم بگیر که بر اعمال خیرت اضافه شود؛ آیا شما حب خدا را ادعا میکنید، اما کوشش ندارید؟

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، این ماه، ماه رجب است و بهانهای برای نزدیک شدن بیشتر به سوی خداوند متعال است، توجه به جایگاه اخلاق در زندگی میتواند مقدمهای برای سهولت طی کردن قرب الهی باشد، بنابراین گوش فرا دادن به اساتید بزرگ اخلاق میتواند ما را در رسیدن این مهم یاری رساند، آنچه که در پیشرو دارید سلسله مباحث اخلاقی آیت الله عبدالکریم حقشناس است که ظهر روزهای دوشنبه و چهارشنبه و شبهای شنبه در سالهای 64 تا 68 در مسجد امینالدوله ایراد میکردند:
* فضیلت ماه رجب
ماه رجب است و فرمودند که شهرالله الأصم است، یعنی خدا میفرماید، من نمیخواهم که شما در این ماه از کسی شکایت بکنید، نمیخواهم لغزشهای شما را ببینم و بشنوم؛ أصم هستم از این جهت میخواهم همهاش توجهات شما را ببینم و بشنوم.
باید قلبهایتان را بشویید ، هر شب در این ماه ندا میشود، هر کس از من هدایت بخواهد او را هدایت میکنم، راههای حقیقت را بخواهد، من برای او باز میکنم؛ دعای شما را مستجاب میکنم؛ آیا میشود که در این ماه خود خود خدا را از خدا خواست؟ ای پروردگار عزیز من، من یک شخص مفلسی هستم، بیچاره و معصیت کار؛ تو هم «عادتک الاحسان الیالمسیئین»، من که در این وقت شب بلند شدم، چون شنیدم که احسان عادت توست؛ تو محسنی؛ من خطاکار و «قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء»، تو به محسنین امر فرمودی که از بدکاران بگذرند؛ من هم امشب آمدهام:
ما لی سوی فقری الیک وسیلة / بالافتقار الیک فقری ادفع
ای پروردگار عزیز من! من فقیرم، با روی نیاز به درگاه تو، میخواهم بیچارگیهای خودم را برطرف کنم.
*اخلاص رمز بندگی
اما امام صادق (ع) فرمودند: «العبودیة بذل الکل»، بندگی یعنی همه چیز را باید در طبق اخلاص بگذاری!
خواهی وصال دوست «عمانی» در آن بکوش / وز هر چه غیر اوست تو باید جدا شوی
پروردگارا! من مالم را، شئوناتم را و از همه بالاتر، خودم را بذل کردم، تو هم بذل کن ای پروردگار عزیز! مرا نجات بده! هر شب ندا میشود که بیایید خانه من، من ملک داعی تو را لبیک میگویم؛ اجابت میکنم ملک تو را، رفقای عزیز! قدر این عمر را بدانید:
بنگر که که ای و از کجا آمدهای / میدان که چه میکنی کجا خواهی رفت؟
امام صادق(ع) فرمود: در این عالم، مثل تو، مثل مهمان است که میآیی و میروی و باز مثل تاجر است و سرمایه تو عمر توست که تا زندهای، در دارالتجاره تو باز است، اگر بدانند که تو حداکثر استفاده را میکنی، رونقت میدهند و الا خاتمه به زندگانی تو میدهند، «رحم الله امرءً»، خدا رحمت کند آن مردی را که بداند از کجا آمده است و موقعیت او در اینجا در چه موقعیتی است و کجا باید برود.
*در قیامت از چهار چیز میپرسند
«لاتزول قدما العبد یومالقیامة حتی یسأل عن اربع»، در روز قیامت نمیگذارند قدم از قدم برداری تا اینکه از چهار چیز، تو را مورد سؤال قرار بدهند، «عن عمره فیما افناه»، عمرت را در چه گذراندی؟ آیا زحمات انبیاء را فراموش کردی؟ نادیده گرفتی؟ «وعن شبابه فیما ابلاه»، از جوانیت که آن را در چه چیزی کهنه کردی؟ «و عن علمه کیف عمل به»، و از علمت که چگونه به آن عمل کردی؟ «و عن ماله من این اکتسبه و فیما انفقه»؛ مالها را از کجا آوردی؟ در چه مصرفی خرج کردی؟ در روایت دیگر این جمله را اضافه دارد که «و عن حبنا اهلالبیت»، از حب ما اهلبیت هم سؤال میشود.
«فقال رجعل من القوم»، شخصی برخاست و سؤال کرد: نشانه دوستی شما چیست؟ «و ما علامة حبکم یا رسول الله؟ فقال: محبة هذا ووضع یده علی رأس علی بن أبیطالب(ع)»، پیامبر اکرم (ص) دست بر سر امیرالمومنین(ع) نهادند و فرمودند: محبت ایشان.
*محبت و عمل همراه هم هستند
حضرت امیر(ع) فرمود: آی مردم بدانید، من حقی بر شما دارم و شما هم حقی بر من دارید؛ اما آن حقی که شما بر من دارید این است که من برنامههای دینی شما را برای شما بیان کنم، اما آن حقی که من بر شما دارم، اطاعت از من است، بدانید که حب ما اهل بیت بدون عمل بیثمر است، عمل بدون حب ما هم بیهوده است، باید فعالیت کنید، عمل کنید. اگر با اتکاء بر حب آل محمد(ص) عمل نکنید، نتیجه بخش نیست، آقاجون من!
ماه رجب است، ترجیب به معنی تعظیم است، یک تکان به خودت بده! تصمیم بگیر که بر اعمال خیرت اضافه شود؛ آیا شما حب من را ادعا میکنید، اما کوشش ندارید؟ در نزد ما برائت از نار نیست، «من کانالله مطیعاً فهو ولی و من کان لله عاصیاً فهو لنا عدو»، اگر کسی اوامر ما را اطاعت کرد، ولی آل محمد(ص) است و کسی که مخالفت کرد، عدو آل محمد است
الاولیاء تمتعوا بک فیالدجی / بتهجد و تخشع و حنین
داداش جون! فراموش نکنید، بگو پروردگار به اندازه وسعم، خودم را، حیثیتم را، همه چیزم را بذل در راه رضای تو کردم، پروردگار عزیزم! پروردگارا تو را به عصمت زهرا (س) ما را نجات بده.
یک کسی گفت: من میخواستم بروم جبهه موعظه کنم، وقتی که رفتم -ببینید چه جوانهایی در جبهه هستند- دیدم آنها باید برای من موعظه کنند! از 3 بعد از نیمه شب، تمام برای نماز شب بلند شدند! آخر نماز شب یک رشتهای بین خداوند عزوجل و بنده است:
و اشدد یدیک بحبلالله معصتماً / فانه الرکن ان خانتک أرکان
این ماه رجب را بچسبید، وقتی که ترکمانان حمله کردند، جمعیت آنها 3 برابر قشون اسلام بود؛ فرماندهی لشکر مسلمین گفت: آب بیاورید من وضو بگیرم، من باید نماز شب بخوانم، گفتند امیر! فردا شما باید در میدان مبارزه کنید؛ خوب است استراحت بفرمایید، گفت: عقل شما نمیرسد، من امروز باید با خدای خودم معاهده بکنم، فردا نوبت پروردگار است، آب آورد و امیر وضو گرفت و نماز خواند، فردا به قلب ترکمانان زدند و آنها را از بین بردند، آیا کفایت میکند کسی بگوید من علی را دوست دارم، اما اهل عمل نباشد، فعال نباشد؟ ثم لا یکون مع ذلک فعالاً؟
خبرگزاری فارس: حضرت آیتالله خامنهای به منتخبان ملت خاطرنشان کردند: نباید به اسم استقلال مجلس، درباره هر مسئله ای به دولت معترض شد، مجلس اگر نظر مخالفی دارد می تواند با پرهیز از اینگونه برخوردهای غیرمفید، در آن زمینه، قانون بگذارند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز(چهارشنبه) در دیدار نمایندگان منتخب ملت در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی تأکید کردند: مجلس در عمل به وظایف مهم و اساسی خود، باید ضمن برخورداری از شاخص های یک مجلس زنده، پرتحرک و پرنشاط در ابعاد مختلف سیاسی، اخلاقی و مالی نیز، مجلسی سالم باشد.
ایشان احساس تکلیف، نیت خالصانه، توکل به پروردگار و تلاش برای کسب رضایت الهی را زمینه و شرط اصلی موفقیت آمیز بودن تلاشهای مجلس و دیگر دستگاهها خواندند و افزودند: اگر این نگاه و این روحیه حاکم شد، به برکت رحمت و یاری پروردگار راهها گشوده و همه مشکلات حل خواهدشد.
حضرت آیت الله خامنه ای اتکال به قدرت لایزال الهی را رمز قدرت و پیشرفت جمهوری اسلامی دانستند و خاطرنشان کردند: نظام اسلامی در دنیای آشفته مادی، به دفاع از ارزشهای الهی و انسانی برخاسته است و نمایندگان مجلس باید با درک عمیق این مسئله، تقویت ارتباط با پروردگار را راز حقیقی دست یابی به موفقیت بدانند.
ایشان دشمنی استکبار با جمهوری اسلامی را برخاسته از ذات غارتگر سلطه طلبان خواندند و افزودند: برخی با گوشه و کنایه می گویند دنیا را در مقابل نظام قرار ندهید اما این، سخنی از سر نیندیشیدن است چرا که مطرح شدن داعیه حکومت دینی و مردمسالاری دینی، بطور طبیعی، فرعونهای جهانی را به مقابله با این نظام و این ملت برانگیخته است.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان مجلس را رکن اساسی نظام برشمردند و به تشریح دو خصوصیت لازم مجلس شورای اسلامی یعنی زنده بودن و سالم بودن پرداختند.
ایشان افزودند: مجلس راکد و خمود با خروجیهای نامناسب، مجلسی ناقص است و نمایندگان منتخب ملت باید با تحقق شاخصهای یک مجلس زنده، «نشاط و تحرک دستگاه قانونگذاری» را عینیت دهند.
حضرت آیت الله خامنه ای عمل به وظایف اساسی مجلس یعنی تدوین قوانین خوب و نظارت صحیح را نشانه های بارز زنده بودن مجلس دانستند و افزودند: نمایندگان مجلس نهم با توجه به «شاخص های یک قانون خوب» و «معیارهای نظارت صحیح»، به وظایف خود عمل کنند.
ایشان در همین زمینه، نظارتهای ناشی از نیتهای نادرست، نظارتهای جانبدارانه و ضدجانبدارانه و نیز نظارتهایی را که عمق یابی نمی کند، از جمله نظارتهای نادرست دانستند و افزودند: اینگونه کارها، نشان خواهد داد مجلس به معنای حقیقی کلمه، زنده نیست.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور مفید و فعال در صحن علنی مجلس و کمیسیونها را از دیگر نشانه های زنده بودن مجلس برشمردند و خاطرنشان کردند: حضور نامرتب و غیرمفید در جلسات و کمیسیونها از جمله گرفتاریهایی است که مجلس نهم، سعی کند آن را واقعاً برطرف نماید.
حضرت آیت الله خامنه ای حضور فعال در فضای سیاسی کشور و منطقه و جهان را از دیگر ضروریات یک مجلس زنده و پرنشاط برشمردند و افزودند: مجلس صحنه نمایانی از «انقلاب، افکار عمومی و سیاستهای کلان» کشور است و باید در حوادث و مسائل داخلی و خارجی، مواضع مشخصی داشته باشد.
رهبر انقلاب با اشاره به حوادث و تحولات عمیق و پرشتاب منطقه افزودند: امروز در منطقه غوغایی است و در این منطقه مهم که قلب دنیا به شمار می رود، اوضاع عجیبی حاکم شده است.
ایشان خاطرنشان کردند: اگر نمایندگان مجلس درباره حوادث منطقه، در وقت مناسب، مواضع مناسبی بگیرند، حتماً در افکار عمومی ملتهای منطقه و کشورهای مؤثر در تحولات منطقه، تأثیرگذار خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای، در ادامه سخنانشان به تشریح دومین ویژگی ضروری مجلس یعنی سالم بودن پرداختند.
ایشان، برخورداری مجلس و فردفرد نمایندگان مردم را از سلامت «سیاسی، اخلاقی و مالی» کاملاً ضروری برشمردند و افزودند: اگر گرایشی ولی کوچک در منافات با برخی اصول انقلاب در مجلس شکل بگیرد این نشانه عدم سلامت سیاسی مجلس است.
رهبر انقلاب بی توجهی به دغدغه ضروری احساس وظیفه، بی مبالاتی درباره مسائل مالی را از دیگر نشانه های ناسالم بودن مجلس خواندند و افزودند: هیأت رئیسه و نمایندگان تلاش کنند مجلس نهم در زمینه کاهش هزینه های بیهوده، الگو شود.
ایشان خاطرنشان کردند: البته در میان نمایندگان مجلس کسانی که در این زمینه ها بخوبی احتیاط و مراقبت می کنند کم نیستند و این واقعیت مهم و تحسین برانگیز، نیازمند شکرگذاری است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تأکید چند سال قبل ایشان در زمینه خودنظارتی مجلس افزودند: البته در این مورد، قانونی هم تصویب شده و لازم است نمایندگان با خود نظارتی و مراقبت دائم از خود و دیگر نمایندگان، از سلامت مجلس صیانت کنند.
پرهیز از تعرض به آبروی دیگران از دیگر مسائلی بود که رهبر انقلاب اسلامی آن را از نشانه های مهم سلامت مجلس خواندند.
ایشان به منتخبان ملت خاطرنشان کردند: متوجه باشید که شما از پشت بلندگویی ملی حرف می زنید و لازم است از تعرض به آبروی دیگران، بیان اتهاماتی که ثابت نشده است و طرح مسائل خصوصی افراد بشدت پرهیز کنید.
هیاهو و جنجال برخی نمایندگان هنگام حرف زدن دیگر نمایندگان و یا مسئولان دولتی، انتقاد صریحی بود که حضرت آیت الله خامنه ای بیان کردند.
رهبر انقلاب تأکید کردند: مجلس جای گفتگوی حکیمانه و خردمندانه است و این مسئله با هیاهو هنگام حرف زدن دیگران کاملاً منافات دارد و این عادت بسیار بد و حیرت انگیز باید در مجلس شورای اسلامی ریشه کن شود.
حضرت آیت الله خامنه ای استقلال مجلس را مسئله ای بسیار مهم و از نشانه های سلامت نهاد قانونگذاری دانستند و خاطرنشان کردند: در همه دولتهای گذشته و همه دوره های مجلس این تذکر داده شده است که نباید به اسم استقلال مجلس، درباره هر مسئله ای به دولت معترض شد، مجلس اگر نظر مخالفی دارد می تواند با پرهیز از اینگونه برخوردهای غیرمفید، در آن زمینه، قانون بگذارند.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین اتحاد و همدلی را، مسئله و ضرورت مهم روز خواندند و افزودند: معنای این مسئله همسان بودن فکرها نیست و کسی از بیان اختلاف نظرها، ابایی ندارد اما باید کاملاً مشخص باشد که در عین اختلاف نظر و سلیقه، دستهای مسئولان در دست یکدیگر است و همه با هم در مسیر اعتلای کشور و تحقق اهداف انقلاب، به پیش می روند.
رهبر انقلاب اسلامی دوئیت و تفرقه را نشانه ضعف خواندند و افزودند: در زمینه اختلاف نظرها نیز مراجع حل اختلاف مشخصند و مراجعه به قانون یا نظر شورای نگهبان، تکلیف همگان را مشخص می کند و در هر حال باید اتحاد و همدلی مسئولان بروز بیاید.
ایشان در همین زمینه افزودند: البته همه دو سه طرف موجود از مذمت اختلاف سخن می گویند اما در عمل نمونه های اختلاف، گاه دیده می شود که همه مسئولان و دستگاهها در درون خود و در ارتباط با یکدیگر باید اتحاد و همدلی را حفظ و تقویت کنند.
ایشان همچنین با تشکر از سخنان خوب و مفید آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی افزودند: امید واثق وجود دارد که مجلس با استقلال، آزاد فکری، رعایت مصالح کشور، احساس شجاعت در مقابل دشمن و امید به آینده، فعالیتهای خود را برنامه ریزی و پیگیری کند.
رهبر انقلاب در پایان سخنانشان، آینده روشن ملت و نظام را، حقیقتی بشارت داده شده خواندند و با تجلیل از ایمان ملت و جوانان خوب کشور افزودند: به یاری پروردگار محور حرکت عمومی کشور، تفکر و جهت گیری دینی و اسلامی است.
حضرت آیت الله خامنه ای ابراز امیدواری کردند: به اذن الهی در این دهه که دهه پیشرفت و عدالت است ایران به پیشرفت محسوسی دست یابد و در پایان دوره میزان چشمگیری از عدالت در کشور محقق شود.
در ابتدای این دیدار و پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، آقای دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ادوار مختلف قانونگذاری در ایران، دوران قانونگذاری بعد از انقلاب اسلامی را شکوفاترین دوران پارلمانی کشور برشمرد و افزود: در این دوره با تصویب میزان قابل توجهی از قوانین و اتکاء به جنبه ی آزادی و مبانی دینی، حرکت رو به جلوی کشور رقم خورده است.
وی همچنین بر ضرورت تدوین نقشه راه مناسب برای تأمین منافع ملی و زمینه سازی برای آرامش پویا در کشور تأکید و رصد دائمی حوادث کشور و دفاع از حقوق ملی را از وظایف مجلس شورای اسلامی توصیف کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان گزارشی از ترکیب کمی و کیفی منتخبان این دوره مجلس شورای اسلامی، پایبندی به آرمانهای انقلاب اسلامی و شجاعت در دفاع از حقوق ملت را از ویژگی های بارز نمایندگان مجلس شورای اسلامی دانست.
حدیث شریف قدسی : قال الله تبارک و تعالی
مَن طَلَبَنِی وَجَدَنِی
وَ مَن وَجَدَنِی عَرَفَنِی
وَ مَن عَرَفَنِی اَحَبَّنِی
وَ مَن اَحَبَّنِی عَشَقَنِی ،
وَ مَن عَشَقَنِی عَشَقتُهُ ،
وَ مَن عَشَقتُهُ قَتَلتُهُ ،
وَ مَن قَتَلتُهُ فَعَلَیَّ دِیَتُهُ ،
وَ مَن عَلَیَّ دِیَتُهُ
فَاَنـا دِیَتُــهُ ...
*******************
هرکس مرا طلب کند می یابد مرا ،
و هرکس مرا یافت میشناسد مرا ،
و هرکس مرا شناخت دوستم خواهد داشت ،
و هرکس دوستم داشت عاشقم میشود ،
و هرکس مرا عاشق شد عاشقش میشوم ،
و هرکس را که من او را عاشق شوم میکشم او را ،
و هرکس را که من بکشم دیه او بر من است ،
و هرکس را که دیه او بر من باشد
پس من خود خونبهایش هستم ! ....
فادخلی فی عبادی وادخلی جنتی
پس در زمره بندگانـم داخل شو
و به بهشت خودم ( جایگاه خودم ) وارد شو !
فی مقعد صدق عند ملیک مقتدر
در جایگاه راستی نزد پادشاهی با قدرت